Het Klokhuis over Kindermishandeling

Kindertelefoon legt uit wat ze doen en hoe ze je kunnen helpen

Over de Kindertelefoon

Zit je ergens mee? Heb je een probleem of een geheim waardoor je je niet goed voelt? Erover praten kan helpen. Als je niet met een bekende wilt of durft te praten, of als je niet weet met wie je kunt praten, dan kan de Kindertelefoon je helpen.

Kindertelefoon: Met Renske van de Kindertelefoon!
Kind: Hoi…eeeh…ik wil wat vragen…of eigenlijk vertellen…

Kindertelefoon: Nou dat kan. Daar zijn we voor! Je klinkt een beetje aarzelend, klopt dat?
Kind: Ja..ik vind het wel een beetje lastig….omdat ik er nog nooit met iemand over heb gesproken…
Kindertelefoon: Mmm.. Dus aan de ene kant wil je wat vertellen, maar aan de andere kant vind je het spannend. Dat snap ik.…Weet je wel dat je in vertrouwen en anoniem alles aan de Kindertelefoon kunt vertellen?
Kind: Ja dat weet ik wel…en daarom bel ik ook…want dat vind ik juist fijn.

Kindertelefoon: Oké, dus dat heb je goed begrepen! Wat is er aan de hand dat je nu contact met ons opneemt?
Kind: Het gaat thuis niet goed…en dat is eigenlijk al best wel lang….het gaat niet goed met mijn moeder…
Kindertelefoon: Wat bedoel je met dat het niet goed met haar gaat?
Kind: Mijn moeder is wel heel lief hoor!…..en vaak gaat het ook goed met haar…en dan is het ook gezellig thuis….maar niet als ze drinkt…

Geen naam of adres

Bellen of chatten met de Kindertelefoon kan zonder dat je hoeft te zeggen wie je bent, of waar je woont. Als je je verhaal aan de Kindertelefoon vertelt, dan luisteren de medewerkers eerst goed naar wat je zegt. Gaat jouw verhaal over kindermishandeling? Dan zullen de mensen van de Kindertelefoon hun zorgen uitspreken en aan je vragen hoe je dit vindt, en wat je anders zou willen. Ze zullen ook aan je uitleggen dat kindermishandeling niet mag en moet stoppen. Ook zullen ze je vertellen dat er hulp nodig is. Als je hulp wilt krijgen, kan de Kindertelefoon je in contact brengen met mensen die je kunnen helpen. Ze nemen dan bijvoorbeeld contact op met Veilig Thuis. Maar ze doen dat echt alleen als jij dat zelf wilt en daar toestemming voor geeft.

Chatten kan ook

Bij de Kindertelefoon werken 800 vrijwilligers die echt overal met je over willen en kunnen praten. Over kleine problemen, maar ook over grote, vervelende dingen. Ze vertellen dat aan niemand door. Je kunt gratis bellen naar: 0800- 0432, maar chatten kan ook via www.kindertelefoon.nl. Je kan chatten met een medewerker, van 11.00 tot 21.00 uur. Je kan ook chatten met een leeftijdsgenoot, dat kan van 18.00 tot 20.00 uur.

Gesprekken duren maximaal 30 minuten, want het is vaak druk en de Kindertelefoon wil zo veel mogelijk kinderen helpen.