Het Klokhuis over Kindermishandeling

Wat zijn logo's

Les 5

In de vijfde les gaan de kinderen actief aan de slag. Ze mogen een logo ontwerpen bij de slogan ‘Kindermishandeling, je kunt er wat aan doen!’

Het eerste filmpje ‘Wat zijn logo’s?’ legt een ontwerper uit wat een logo is. Leerlingen leren wat bestaande logo’s symboliseren en uitdragen.

Na het zien van dit filmpje spelen leerlingen de logoquiz. Leerlingen raden bij welk goede doel, bedrijf of merk de verschillende logo’s horen. Zodra ze op het logo klikken, krijgen ze het juiste antwoord te zien.

Het tweede filmpje ‘Hoe maak je een logo?’ inspireert leerlingen en geeft ze handvatten om zelf een logo te gaan maken. Bij dit filmpje hoort het stappenplan ‘Hoe ontwerp je een logo?’ Dit kunt u downloaden en printen of op het digibord laten zien.

Aan de ontwerpopdracht is een wedstrijd gekoppeld. De leerling die het winnende logo ontwerpt, wint voor de hele klas een Klokhuis-schoolreis naar Beeld en Geluid in Hilversum. Ook wordt dit logo volgend jaar gebruikt voor een landelijke postercampagne tegen kindermishandeling.

De inzenddatum van de logowedstrijd is inmiddels verstreken. Op dit moment buigt de jury zich over de vele inzendingen. In week 26 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees in de handleiding meer over de inhoud van deze les.